Khamis, 25 September 2008

BUAT MAZLINAWATI MOHAMAD

emm....kesian kat mask..blog dia dah kena delete...so kenalaa bukak blog baru...sedeyyy sungguh...byk cerita ceriti dlm tuh...

so dia pon bukaklaa blog baru...sedey ooo aku tgh klip video yg sgt creatif....kak mask mmg terkenal org yg kreatif...

meh laa aku ceritakan...siapakah mazlinawati bagi aku
  • lebih dari seorang sahabat, suka duka hidup aku...byk dia tahu
  • saat aku susah...dia lah helping hand aku... a shoulder to cry on
  • teman makan aku...

cukuplaaa...kang aku nangis....sbb pes time berjauhan nih...dia nunn di new zealand nunnnn


inilaaaaa kak mask yg cun nih...orgnya cantik sekali...kulit halus mulus....

hehehehehe....gambar nih kak mask slim sket


nih gambaq kami ramai...anis montel lg masa tu...baru 6 bulan...

kan ka aku habaq...kak mask nih geng makan aku...di mana ada makanan di situ ada kami

buat geng makan ku yg lain...hangpa tak mau buat makan2 kaaa.....sejak kak mask pi..kita jarang sit together kan...

Rabu, 24 September 2008

LUPA BANGET MAU CITER

ahh...ingat tak kisah aku tak leh tido gara2 gg nan sebatang...utk pengetahuan...demi gg nan sebatang tu...duit aku lebur RM2k+++ ...aku nak cabut...dr gomen kata sayang sbb tu the only one geraham yg ada...pk sendirilaa brp byk gg aku ada....pastu dr gomen soh aku buat root canal n crowning...sepital gomen yg buat ni pon HUKM n PPUM aja...

aku dah register...tp q panjang giler...sudahnya aku wat kat private gak....

setelah 4 thn...gg yg 'diselamatkan' itu akhirnya....pergi juga...tak dpt diselamatkan....

kiranya sekarang belah kiri aku dah tak de lgsg dah geraham....semua dah cabot....

puas aku pk...dlm tempoh 2 bulan...aku hilang 2 btg gg....sah aku kurang calsium...kurang minum susu...kurang amik vitamin...aku dah stop calcium pill 6 almost a year...walhal aku still menyusu...

gamaknya kena start balik...minum anlene tu kan...dari sehari ke sehari bertangguh...emmmmm...last2 gigi geraham aku kalau nak dikira tinggal belah kanan aja..2 btg...yg lain cabots gak...

kalau camni umo 40 ntah2 luruh semua gg aku nih...kekekekeke

KORANG MARAH TAK???

aku nih nak jual kuih...dah order b4 puasa....siap tepon confirmkan order...

pastu...bila aku nak amik kuih...aku telefon jugak..dia kata ok..bila sampai kat umah dia...dia ckp...kuih TAK ADA....korang bengang tak..bengang tak...

aku nih dah laa jauhhhh g amik ampang nunnn...minyak keter tol jgn citer laaaaa...tak ada untung sesen ponnnn dahhh....

pastu janjik sehari ke sehari....hari isnin kata selasa...selasa kata rabu...rabu kata khamis....tempahan byk pulak tu...adoiiii...

mcm nih ke org melayu meniaga...nih laa aku nak mengutuk bangsa sendiri...

kalau esok tak der gak...AKU KENSEL...THN DEPAN SORRY...

Isnin, 22 September 2008

BOTTLE FEEDING- BPA FREE

ada baca pasal BPA free??? benda alah nih kata buleh merencat sistem endokrin bahan...semua bahan yg dibuat dari Polypropylene..katanya tak elok utk baby...
since mommy tahu hal tu..dari bulan 12 tu hari...mommy dah let go semua botol anis...mommy kasik org...actually anis punya semua avent...beli masa sale aja..coz avent tu unik sgt...tp avent bukan BPA free...so mommy terpaksa lupakan...
mujur mommy mmg ada beli botol medela yg isi EBM...so mommy guna yg tu laa..masa tu lom naik rega...dpt less than RM50 for 3 botol...tp tak der tutup...terdedah aja susu anis..
masa sales bbjaya hujung thn..mommy dapat beli botol MAM yg 9 oz tu 2 bj RM50+++...tahan sampai sekarang...apa2 pon...semua botol anis BPA free...mahal sket laa...tapi tahan...
now botol medela dah 10 mths guna..masih elok n cantik..alah membeli menang memakai kan..rega sebiji 15 hengget...berbaloi apa...
alhamdulillah...hajat mommy nak beli medela feeding set tercapai....RM60 aja...auntie aja jual...kalau ditakdirkan anis dpt adik...mommy nak beli FS...ayah janjik kan ngan mommy dulu nak beli PISA...hehehehe....tp sebab tak berjaya exc BF....ayah beli peti ais baru kat mommy...
okay ayah...jgn wat2 lupa lak..tu pon kalau ada rezeki ngandung lagik...perintah berkurung belom habisss lagi daaaaaaaa...hahahahaha
yg nih gambo dari internet


yg nih yg auntie aja jual....

HAHAHA....MMG MERAPU

kak ina - mother of 4 kids yg cun lagi ayu...bg kija skolah...mari kita lihat..mak aii...kak ina...letih ai tau nak bikin ini...kekekek

First Name - naziatul - bertahun2 tanya mak...dari mana dpt nih...tp masih lom ada jwpn la
Nickname - nuds a.k.a nadia
Birthday - 23 July 1977
Birthplace - Hospital Besar Pulau Pinang
Time of Birth - 2.01 am
Zodiac sign - Leo

–This or That–

Flower or Chocolate - chocolate laaa..munger tok leh makang
Pepsi or Coke - Coke..but tak suka carbonated...kang tak pepasal gastrik
Pop or Rock - Pop....aku nih tahap sentimental kdg
Relationship or One Night Stand - relationship laaa...tak main aaa
School or Work - school...tak sesusah nak kena marah ngan bos
Love or Money - Love....money wont buy anything but love can...ahaks
Movies or Music - Movie...tp sejak beranak dah tak tgk wayang ahhh
Country or City - country kot..sbb to facing kondo aku ngadap kampung
Sunny days or Rainy days - sunny...even hot...tp tak pe
Friends or Family - Family laaa what ever pongg

–Have you ever–

Lied - penah leee...aku bukan malaikat
Smoked - penah rokok daun...tuihhh tobat sampai sudah tak mo dah
Broke someone’s heart - ya...sapa soh dia lambat..padan muka
Had your heart broken - nih memang tonggeng frust
Wish you were a prince/princess - tak penah
Liked someone who was taken - suka...aamir khan...hensem seh...
Shaved your head - nearly skin head adalaa..lepas SPM...
Been in love - harus
Used chopsticks - tak pandai laa...
Sang in the mirror to yourself - lucunya..

–Favorites–

Flower - semua bunga suka
Candy - candy tu gula2 ke...lollipop candy tak??
Scent - burberry
Color - red
Musical Instrument - violin
Movie - bullet of love...citer cina leon lai meng...tangkap leleh...
Actor/Actress - densel washington / angelina jolie
Junk food - Cheezel or O ya
Animal - tak de
Ever cried over someone - haruslaa kan
Is there anything you wish you could change about yourself - nak kurus & selimmmmm (sama cam kak ina)
Do you think you’re attractive - ntahlaa...tak kosa mak nak pikir
If you had to choose a fairytale as your life what would you choose - cinderella
Do you play any sports - maleh

–List (8) random facts about yourself –

1. nampak garang...tapi hati baikkk oooooo

2. survival...buleh berdikari

3. amat suka keluar bershopping..walaupun sekadar window shopping pon dah cukup..kalau hari-hari boleh keluar pon dah boleh release tense (sama cam kak ina)
.
4. seorang yang sangat sensitif dan suka merajuk waktu belum kahwin dulu...now, dah tak kuasa merajuk2 nih, xde orang nak pujukkan pon (eh sama lagi laa kak)

5. seorang yg sgt peramah...sometimes tak terasa diri nih telah menyakitkan hati org..pastu tobat dah aku tak melawak dah ngan org tu...
.
6. suka masak....masak laa apa...sejak kawen....azmi tu dah gimukk ahhh dulu...kurus kering..
.
7. suka berangan...mcm2 laa...ada yg masuk akal...ada tak masuk akal..berangan kan free aja

8. suka wat kija2 amal...tp kurang sgt masa nih...

KENAPA...KENAPA

kol 1.3o am...aku terkejut....sakit gg yg amat sgt..berdengung naik ke telinga....berasap telinga nih...nak tido tak leh...

haruslaa bangun utk makan ubat...dah 2 hari dah 'gigi palsu' aku nih sakit....tp pagi nih palingggg sakit...yg pelik..kenapa harus sakit...aku dah spend almost 2k utk sebatang gg nan satu nih...

sepatutnya gg nih dah tak sakit...dah buat root canal...dah pasang crowning...aku rasa nak cepuk aja dr tu...dah laa telan duit aku tak hengat....menggigil ooo nak bayar...tp sakit punya pasal...aku rela...

aku lebih rela tak dak gg laa camni...dari sakit gg...biar digelar rongak....asal gg tak sakit...

harusssssssssssssssssssssssss pagi nih aku ke klinik tu...harap dia tak akan charge aku...sbb dr india tu penah ckp....ada waranty....mahal siott!!!!!

Ahad, 21 September 2008

ANIS SELSEMA

sian...budak tomot nih hingus meleleh...smlm bwk g klinik..berjanggut tunggu...walhal bukan ramai org pon...sabo jek laaa...

lepas mkn ubat...lama tol anis tido....lalok kot ekk....sementelah anis tido...mommy wat projek laaaa...

heheheh almond london n hazelnut ball...

Khamis, 18 September 2008

BENDA ALAH INI

ahhh sambung citer pe'el anis...
kalau jenjalan kat hypermarket - mommy boh dlm troli....lepas tu dia akan buang semua barang mommy letak dlm troli...sampai tumpah tepung hari tu...huhuu..mujur tesco tak soh mommy ganti...kalau tak mommy korek tabung anis...kena DENDA...
kalau window shopping - mommy boh dlm stroller... n dia sgt happy dok dlm stroller...so berbaloi beli...heheheh...jgn cecuba berenti lelama dia mula menggeliat nak turun...
kalau gi kedai runcit...mommy parking betul2 depan kedai runcit...dok dlm dlm carseat...bukak tingkap kiri kanan...mommy suruh budak kedai yg dok kopek bwg tu tgk2 kan anis...kereta kunci laa..selalu tak der laa nak beli byk...kdg2 beli 1-2 benda...yg perlu sgt dibeli..
kalau beli nasik kerabu gerai tepi jalan tu...mommy parking betul2 depan gerai tu...soh mamat bangla tu agah2 dia...sampai tokey kedai tu kenal anis dari kecik sampai besar....kata dia baiknya dia dok dlm carseat...hehehehe...

benda alah nih mommy nak beli bila dpt bonus...byk betul nak beli...apa jek yg tinggal...kekekek...
dulu masa kes yin yg hilang kat sogo..terus mommy plan..nak beli benda alah nih...kat SOGO jek nampak..tempat lain tak pernah nampak lak....cap CHICCO...RM100+++
kalau org kata membazir atau apa saja..katalaaa...mommy terpaksa beli...sbb kdg2 kami berdua aja....dok umah bosan..haruslaa jalan2..


MCM NAK TERCABUT NYAWA

smlm mommy gi BWY carik few item....just grab it...sambil dukung anis...masa nak bayar punyalaaa beratur even 3-4 org...tp sorang pon dah penuh bakul....

anis plak menggeliat nak turun...at last mommy biar dia turn...since pintu kedai pon bertutup...dia pon main ngan budak depan tu aja...

tetiba ada somebody blocking pandangan mommy....bila org tu beredar...anis hilang dr pandangan...pintu kedai yang bertutup..dah terbuka.....n time tu jugak turn mommy kat kaunter..

apalagik...mcm org gila mommy terjerit2 dlm kedai yg penuh org...tgk kat luar kedai tak der..2 kali kuar masuk...takut dah terlepas...mustahil plak...

air mata dah meleleh dah nih....mcm org gila lagik..terjerit2 sampai makcik kat belakang tolong carikan...

anis...anis..mommy jerit sekuat hati...tetiba cecelah org ramai dia kluar...terkedek2...iskkkkk gerammnya mommy...terus apek kedai tu ckp....aiyaaa....mykkkk lasak oooo...

sampai ke rumah berdebar tu tak hilang lagik...lepas nih confirm harus beli yg tali tu...haru ahhhhhhhh...

Selasa, 16 September 2008

LAMA TAK HAPDET

deris...nih aku dah hapdet nih...

aku mmg lama tak hapdet...baru 2 hari lama ke??? kekekek....lepas anis baik demam...aku plak...aku lagik teruk....selesema teruk...anis pon masih selsema...cemana nak baik..nak tido ngempeng dulu...tak pon himpit2 aku...huhuhuhu...

even lepas sahur aku tetap browsing internet...tapi aku malas banget mau hapdet...ada byk gambar aku nak upload...

tak dak mood....aku bencikkkkk ahhh selesema...rasa nak luruh hidung aku...heavy congestion kat dlm hidung aku nih....tak larat nak telan cetirizine dah..

Sabtu, 13 September 2008

ANIS N UBAT

buat mama mya n ellyn....aku paham perasaan korang anak susah nak kasik ubat....aku rasa semua budak camtu laaa...anis dulu...siap pegang kaki tgn..menggelupur...kalau masuk mulut sahih meleleh..pastu kena sembur atau end up with muntah...

yuckk...tak sedaplaaa ubat dorang...tp since dah habis ubat demam PPUM...which is aku rasa sedap...aku buntu laa...so aku belikan panadol syrup cap panadol laa kan...rega dia less than 5 hengget...bila aku rasa...emm syedappp cam ubat PPUM laaa...so bila aku suap kat anis...siap tak cukup tu....mengamuk2 nak lagik...so bila aku kasik makan ubat...aku kena make sure ada yogurt...nak pujuklaa konon2...hehehe

lg satu...antibiotik...aku tak pernah kasik anis masa dia umur less than a year...sejak umur setahun ni laa anis dah 2-3 kali demam...so dr kasik antiotik...bukan yg repack tau...yg dlm botol...aku amik kat klinik vijay taman kinrara...yg ini mmg sedap...rasa masam manis pahit ala2 yogurt gak...anis pon suka...

tu jek laa aku leh bagitau pon...itu aja ubat yg masuk tekak aku...semua ubat aku test dulu...lg satu...ubat kembung/angin pon sedap...tp anis tak suka plak..kekekeke...mcm2 hal laaa...

Jumaat, 12 September 2008

ANIS DEMAM

smlm amik anis..umi ckp...anis demam n selsema...huhuuu....

ayah kata anis nak amik upah...mommy ckp anis dah jd budak comot ngan hingus...

even tak sihat...tp tetap aktif n ligat anak mommy sorang nih....kol 5 dah bgn utk sahur...minum susu...terus bagi ubat...

anis suka makan ubat sbb sedappp...masam manis cam yogurt..

Khamis, 11 September 2008

SABAR ITU SEPARUH DARI IMAN

haduhhh....perangai anis skrg...buat mommy hilang sabar betul....tp nak wat cemana....dah lumrah semua kanak2 camtu...so lantak ko leee anis....

mmglaaa budak nak tumbuh gg buat perangai....gg anis nak tumbuh 6 batang ni...semua dah kluar sket dah...gusi pon nampak bengkak...skrg nih tak mau makan...kalau suap dia luahkan....minum susu tak mau....atau sket sgt....tu pon kalau dahaga habis gak sebotol 3 oz tu...lepas tu dia curahkan susu tu ke lantai...habis melekit lantai....sabooooooo....

lepas tu dia kecah2 semua barang...dah habis sepah dia tak hingin nak sepahkan benda tu....bak kata umi.....semua nak kutip masuk mulut....tp kalau makanan dia....kita jugak kena masukkan dlm mulut dia....iskkk kalau marah...mulaaa tunjuk muka kesian dia tu....ooooo pandai berlakonn ooo anak mommy nih...

kalau tak dpt apa yg dia nak...emm menangis cam kena dera lak tu...selalu kalau mommy kat dapur....bila anis ngan ayah...tetiba dgr menangis kuat sgt...ingatkan jatuh ke apa...rupanya menangis sbb dah letih dah kendong dia kot belakang.....waduh2....anak dara den sorang....

meh laa layan video nih...zassss

Rabu, 10 September 2008

BILA TGK BABY NEWBORN

smlm kak ita dtg opis...bwk newborn dia...terkejut aku...kak ita tu...isk iskk...tak pantang lsg...baru 30 hari bersalin....dia makan bedal aja apa yg patut...tak paa dia tak der gatal2...yg aku nak tergelak...sambil menghentam bila dia kata dia sakit kepala yg amatttttt....aku masa dlm pantang pon...sakit gak kepala...bila dah pakai pilis, tarik rambut cekang2...barulaa lega...itu yg mmg pantang tu...pon sakit...

masa postnatal checkup...aku siap ckp ngan dr....kepala selalu sakit...sampai dr test mata aku...dia kata saraf ok jek...mungkin power laa kena tambah....sbb aku dlm pantang MEMBACA...patutlaaa org tuaaa tak bagi membaca dlm pantang....

kdg2 kebenaran org2 tua dlm berpantang itu betul...aku mmg pantang laa dulu...tp bukan ikan bilis ikan kering...itu mmg aku tak sentuh laaa...aku makan sedap2 gak...semua taruk lada hitam...perghhh sedapppp....lepas 40 hari...turun 20 kg...

nih nak menjawab pertanyaan kak inaa....ya kakk...nak dpt anis...thn ke5 kawen baru dpt dia...dah jenuh berubat sana sini...tp moden laa...tradisional saya kureng skett...upss..maap...alhamdulillah...penat lelah berbaloi...

apa2 pon kena usaha...

tgh seronok2 belek baby kak ita...tetiba nor jerit...kak nuds....bos nak jumpa...huwaaaaaaaaaaaaaaa....harus aku mengadap....ada byk isu nih...sejam beb dlm bilik bos...semua budak2 tertanya2 apa den wat kat dlm tu...

lepas tu...bos dtg wa punya bilik...aku kantoiii sehhh....ya ampunnnnnn.....

TETAP BERSINAR SELAMA RAMADHAN


heheheh cute kan...ini kak ina yg bagi...kak ina yg cun lagik ayu dgn wajah keibuan tu kan...mmg gemor sgt tag mentag nih....heheheh...cute sungguhhh...tgh panas terik...sempat sengih ngan spek mata hitam tu beb...
Tq kak ina...

WISH LIST

smlm pergi giant ngan geng2 opis...tgk2 kat courts tu ada sales LCD TV...cap PANASONIC.....mama selly kita pon terusssllaaaa tanya...tu wish list laaa tuuu....tukar tayarnya laa...beli tilam baru laaa...byk sungguh wish list...

hehehe...aku gelak jek laaa...prihatin sungguh mama selly ngan wish list aku....utk pengetahuan...aku dah tukar tayar keter dahh...cap SILVERSTONE....cina tu amik RM70 utk tayar lama....total kena bayar RM490...ok laa budget aku pon RM600....tp minggu nih nak gi kedai tayar tu lg...allignment lari sket...sebenarnya setiap kali tukar tayar mmg tu problem...aku pon tak paham....cina tu ckp keter aku selalu masuk lubang....agaknyalaaaaaa.....

Isnin, 8 September 2008

NAK GI MANA MAKCIK???

ntah dari manalaaa anis nih mana bergaya...agaknya tgk kak long kot....

kak mask....nih beg yg kak bagi tu hari...anak dara den nak pasar nih...


nak tumbuh gg ke 11 n 12.....air liur meleleh aja



ANAK DARA DEN SORANG....

sementara tunggu bukak posa...mommy browsinglaaa...cam tergerak hati nak upload video nih plak...nih dia tgk cuba nak masukkan plastik dlm casing kamera...tp at last bengang sbb tak dpt...

layan...zzzz

video

JGN TERLIUR SUDAH...

harap jgn terliur yaaa...saja jekkk..hasil smlm...


acar nenas timun


lauk baryani kambing


nasik baryani batu pahat...


pulut inti....

Ahad, 7 September 2008

MENU BUKA PUASA ARI NI

ari nih azmi masak nasik baryani batu pahat...waahhh...akhirnya menjadi gak project tertangguh hampir 5 thn agaknya...huhuhuu...masa dia sebok memasak...aku n anis plak sebok beradu...sedar2 dah bau semerbak...perghh...nampak gaya cam sedap..nanti aku upload gambar...

utk manisan...aku buat pulut inti..nih pon projek terbengkalai gak....alhamdulillah...nampak menjadi...pulut dah kukus...tinggal nak wat inti aja...jab lagiklaa inti kejap aja...

ok...selamat berbuka...wa mau layan bod gosip...layan...zzzzazzz

Sabtu, 6 September 2008

MENU BERBUKA

ari nih...aku masak laksam...ya ALLAH...inilah laksam paling tak sedap aku masak...agaknya pasal ikan kot..selalu aku mix sardin n kembung...nih pakai sardin jek...pastu santan plak cair...selalu santan pekat aku pakai beli kat old town..nih beli kedai paklang jek...ceroii ya rabbi...tak sedaplaaa...

pastu aku terpaksalaa masak asam pedas kat azmi...sbb dia kurenggg laksam nih...itu ajalaa lauk dia....

tak der selera nih....tonsil dtg lagik...

Khamis, 4 September 2008

NASIK HANGITT!!!!

ahh...bangun sahur ngantuk sgt....jam 4.40 am...b4 that dah jaga kol 3 am...nak terkucil..pastu terus tido2 ayam...malas nak kunci jam....jam 4.40 tu bangunlaa jugak...masak nasik...aku tak lalu makan nasik sejuk time sahur...nak nasik baru masak gak...dah terbiasa sejak azali..lepas tu aku bantai baring...teruslaaa belayar...jaga2 terbau hangit....

nasikku hangitttt lagik....pastu azmi jaga..dia terbau...huh....hangitttt lagik...asyik hangit aja masak nasik nih kenapa....aku masak dlm periuk biasa jek..sbb aku sorang jek yg makan...kami jarangggg sgt guna rice cooker..membazir jek...setakat 1 1/2 pot tu...

terpaksalaa masak nasik lain...sabo jek laaaa....selalu kalau aku masak nasik hangit...encik azmi laaa yg tukang sental piuk yg hangit hitam tu...huhuhuhuuhuhu....

sudahnya...sahur aku tu....habis jek minum air....org azan kat masjid...apa kekdah nih beb...

Isnin, 1 September 2008

ALHAMDULILLAH....TQ GOMEN

jumaat lepas....as usual...cari.com.my adalah sumber info paling cepat bagi aku...aku dok laa jugak mengharap bonus...just nak realisasi aku nyer wish list kat sebelah nih...b4 pak lah umum bonus...cari.com.my dah kata...ada bonus sebulan...biasalaaa forumer...so aku berbunga2 happy...tak mau laa kecoh2...takut tak jd...

petang tu dgr bajet melalui radio...alhamdulillah....dapatlaa bonus....even sebulan...bagi kami yg kija gomen...dah mcm durian runtuh sgtt...kalau private dpt sebulan tu tak happy sgt...kami nih...cam tikus jatuh dlm beras....almaklumlaaaaa...paham2 ajalaaa...

so bonus dibayar 2 kali...alhamdulillah...duit raya...so duit raya thn nih lebey sket laaa....alhamdulillah...rezeki...separuh plan utk duit raya...separuh lagik...plan terbengkalai kami laa....apa lagik kalau bukan rak tv....encik azmi tu...nak buat sendiri...tak paa..biaq pi laa...aku tak kisah..yg penting ikut citarasa aku...

yg buat terbengkalai tu....sbb tak tau kat mana kedai fomeka..kak dina kata kat klang...emm celah mana tak tau....last2 baru kami jumpa secara tak sengaja gara2 masuk opis lambat nak pi cucuk anis...rupanya kedai kat tepi jalan laluan kami setiap hari...tp tak perasan sbb dia tutup awal....tu ajalaa...

sebey punya sebey...bulehlaa dgn budget yg tak sampai 1k nih...tak mahal pon kalau nak banding ngan buat kat kedai...makan 3-4k jugak...manalaa nak cekau duit......kalau dah ada rak tv....maka angan2 kami for sure laa LCD TV SONY BRAVIA W Series...reganya naik buntang bj mata aku yg tepet nih...tak paaa..kita tunggu rega turun..baru kita beli...huhuu...nak sony gak...cap lain tak mau...padanlaa muka..ngangalaa dulu..huhuhuhu..almaklumlaa ukur baju di badan sendiri...


amacam....orait tak...RM5499.00...idaman hati den...tunggu rega dia turun 4k....agak2 masa tu umo aku dah 40 kot ekk...huhuhuuhu....

APA PERASAAN LEPAS CUBIT ANAK

mommy penah baca kat blog sapa ntah...kata jgn sesekali cubit anak...so mommy apply laa...selalu babab anis pakai tgn jek..hujung tgn...tp hati anis tu kering..jrg sgt nangiss...mana nak nangis...tak sakit pon...

mlm tadi..menguji kesabaran betul...tak mau tido..dah menyusu...dah ngempeng..mata buntang jek...walhal siang tido tak sampai 2 jam...sabo jek laaa..lepas tu tendang2 badan mommy...dah kata jgn...buat lagik..

kali nih tendang2 muka mommy...nih buat mommy hilang sabar..mommy pon cubitttt ler betis diaaa....apalagik..meraunglaaaaaa sakit...huuhuh...cara dia meraung tu buat mommy sedey laaa..tak der niat nak sakitkan anak...tp tak leh kasik manjaaa...

lain kali jgn tendang mommy sambil anguk2 kepala...tp lepas tu cam nak buat lagik..terus mommy tunjuk nak cubit lagik..terus tak berani..melampau sungguh laaaa...ngan ayah dia buleh laaa..ngan mommy jgn tunjuk belang laaa..

lepas tutup lampu n tv...baru nak tido...tu pon puas guling2...aduhaiii...anak den sorang....sabo jek laaaa...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

salam semua...

selamat berpuasa yaa semuaaa....selamat bersahur.....