Sabtu, 13 September 2008

ANIS N UBAT

buat mama mya n ellyn....aku paham perasaan korang anak susah nak kasik ubat....aku rasa semua budak camtu laaa...anis dulu...siap pegang kaki tgn..menggelupur...kalau masuk mulut sahih meleleh..pastu kena sembur atau end up with muntah...

yuckk...tak sedaplaaa ubat dorang...tp since dah habis ubat demam PPUM...which is aku rasa sedap...aku buntu laa...so aku belikan panadol syrup cap panadol laa kan...rega dia less than 5 hengget...bila aku rasa...emm syedappp cam ubat PPUM laaa...so bila aku suap kat anis...siap tak cukup tu....mengamuk2 nak lagik...so bila aku kasik makan ubat...aku kena make sure ada yogurt...nak pujuklaa konon2...hehehe

lg satu...antibiotik...aku tak pernah kasik anis masa dia umur less than a year...sejak umur setahun ni laa anis dah 2-3 kali demam...so dr kasik antiotik...bukan yg repack tau...yg dlm botol...aku amik kat klinik vijay taman kinrara...yg ini mmg sedap...rasa masam manis pahit ala2 yogurt gak...anis pon suka...

tu jek laa aku leh bagitau pon...itu aja ubat yg masuk tekak aku...semua ubat aku test dulu...lg satu...ubat kembung/angin pon sedap...tp anis tak suka plak..kekekeke...mcm2 hal laaa...

2 ulasan:

Mama Mya berkata...

hehehe.. kojut den tetiba kuar nama mama mya kat situ hahaha... yg pelik cik mya kat nursery makan ubat okey.. kat umah ajek nak main kejar2.. anis dah sihat? hope anis cepat sembuh

}‹üäçìßüñgê & þêñgüìñ berkata...

musim budak tak sehat skrang nie...danish pun selsema n batuk dah seminggu...siap dgn aku terjangkit sekali...tapi nasib baik danish jenis senang mkn ubat ...