Rabu, 24 September 2008

LUPA BANGET MAU CITER

ahh...ingat tak kisah aku tak leh tido gara2 gg nan sebatang...utk pengetahuan...demi gg nan sebatang tu...duit aku lebur RM2k+++ ...aku nak cabut...dr gomen kata sayang sbb tu the only one geraham yg ada...pk sendirilaa brp byk gg aku ada....pastu dr gomen soh aku buat root canal n crowning...sepital gomen yg buat ni pon HUKM n PPUM aja...

aku dah register...tp q panjang giler...sudahnya aku wat kat private gak....

setelah 4 thn...gg yg 'diselamatkan' itu akhirnya....pergi juga...tak dpt diselamatkan....

kiranya sekarang belah kiri aku dah tak de lgsg dah geraham....semua dah cabot....

puas aku pk...dlm tempoh 2 bulan...aku hilang 2 btg gg....sah aku kurang calsium...kurang minum susu...kurang amik vitamin...aku dah stop calcium pill 6 almost a year...walhal aku still menyusu...

gamaknya kena start balik...minum anlene tu kan...dari sehari ke sehari bertangguh...emmmmm...last2 gigi geraham aku kalau nak dikira tinggal belah kanan aja..2 btg...yg lain cabots gak...

kalau camni umo 40 ntah2 luruh semua gg aku nih...kekekekeke

4 ulasan:

cienoet berkata...

sakit tak cabut gigi geraham? aku tak pernah lagi cabut geraham.

hari tuh doc suruh aku cabut gigi bongsu pasal dia kata tak cukup ruang ke apa ntah. tapi aku gerunnnn..ingat pas raya nak cabut tapi berdebar giler nih. cuba nko cakap sakit cabut geraham mcmn rasa sakit dia? suami aku pernah cabut geraham..melingkor 3 hari 3 malam... tu yg aku gerun nak cabut gigi bongsu. huhuhuuu...

mommy anis berkata...

cie...

kalau geraham bongsu kena operate...tp kalau tak susah cabut cam biasa ajaaa

mmg sakit ahhhhh....hehhee...tp lebey baik dari sakit gg berlubang

cienoet berkata...

tak..doc tuh cakap cabut mcm biasa..tu yg aku takut..erghh!!!!!! apa2 pun gigi tuh tak sakit..hari tu aku buat pemeriksaan gigi tu yg dia suh aku buang tuh..erghh!!! doc gomen

safa berkata...

heheheh kalo abes luruh gigi pakai ler gigi palsu...tak dapat bayang kan nanti kita sumer bila dah tua2....20 tahun dari sekrang hihihhi