Khamis, 18 September 2008

MCM NAK TERCABUT NYAWA

smlm mommy gi BWY carik few item....just grab it...sambil dukung anis...masa nak bayar punyalaaa beratur even 3-4 org...tp sorang pon dah penuh bakul....

anis plak menggeliat nak turun...at last mommy biar dia turn...since pintu kedai pon bertutup...dia pon main ngan budak depan tu aja...

tetiba ada somebody blocking pandangan mommy....bila org tu beredar...anis hilang dr pandangan...pintu kedai yang bertutup..dah terbuka.....n time tu jugak turn mommy kat kaunter..

apalagik...mcm org gila mommy terjerit2 dlm kedai yg penuh org...tgk kat luar kedai tak der..2 kali kuar masuk...takut dah terlepas...mustahil plak...

air mata dah meleleh dah nih....mcm org gila lagik..terjerit2 sampai makcik kat belakang tolong carikan...

anis...anis..mommy jerit sekuat hati...tetiba cecelah org ramai dia kluar...terkedek2...iskkkkk gerammnya mommy...terus apek kedai tu ckp....aiyaaa....mykkkk lasak oooo...

sampai ke rumah berdebar tu tak hilang lagik...lepas nih confirm harus beli yg tali tu...haru ahhhhhhhh...

7 ulasan:

Kherun Suhaila Saharbil berkata...

Isk! Seriau betul... baca je pun dah cemas... Nad, klu beli brg walau ckit pun...masukkan je dlm troli.... Klu apa2 jadik, mana nk cari ganti...

Our Dreams Of Life berkata...

aduhhh nuds..akak penah kene wktu anak ke2 umo 2thn dulu..bwk g pasar tani kat umah je dgn kakak dia 4 thn..lepaskan tgn kejap je nak byr kuih..sekalik ilang..tros berlari kesana sini..dlm kepala dah pk kene kidnap dek pendatang dah nih..sekali jmp kt tmpt lain..ada couple chinese tlg pegang n tgh tny org ramai anak sape..dia rilek je...fuhh

next time, beringat,,,akak lps tu,klu sensorang x berani bawak dah kuar..biarle dia melalak menangis kat umah nak ikut..tinggal je ngan hubby

halinordina berkata...

gila hang nad!...jgn pi la klu kita sorang nak kawal anak, aku cukup nak marah bab2 ni.

penah sekali aku kat kedai ikan..ada la sorang ibu ni pi tinggal anak kat luar. akhirnya aku yg tolong perati anak dia smpai dia abis beli ikan..gila punya ibu...

mommy anis berkata...

timer kasih atas keprihatinan...

kak kherun...BWY tu tak der troli..kedai runcit sempit nak mampos...tambah lak org ramai...

kak ina...tq...eye opener nih...

kak dina...hehe...ari nih tgn lenguh dok dukung anis..melasak tak ingat...

kalau laaa apa2 jadi pada anis..seumor hidup aku tak leh maapkan diri aku...

jaga anak baik2...sekelip mata aja boleh berlaku byk hal...

muddymask berkata...

huhu...kisah cemas!! takut la... kita2 yang mewah dengan anak pompuan ni lagi la tak tenang dibuatnya kalau pi beli belah...dan sampaila depa kawen kot rasanya!! susah nak jaga!

Mama Mya berkata...

anis.. anis.. kalau cik mya cam tue pun mau saya jadi cam awak nadia..

re = saya bungkus dia coz dia sibuk sangat dok tarik plastic dari laci.. hahaha ampunkan saya kekekeke kes penderaan itu hahaha

ummicaca berkata...

uih, bahaya nya nud... aku yang ramai anak ni pon selalu dok bilang, mata ni asyik awas, meliar tengok keliling2 kalau ada kat satu2 tempat tuh...to make sure our team is enough..

hati2 nud, jangan asyik ulang cakap anak tu lasak ... biasalah budak kecik... kan dah namanya pon anak bertuah...kita yang patut lebih hati2...

itulah nasihat dari seorang ibu tua (sikit..)