Selasa, 10 Februari 2009

I NEED SOME REST

pagi smlm aku cirit birit...warna hijau lumut..perghh ni keracunan salmonella nih...due to polluted water...mujur anis tak kena...

lepas 5-6 kali CB...aku gi klinik...pastu...makan ubat..tido...bgn tido demam....makan ubat tido lagik...anis pulak pantang nampak aku pejam...dia akan kejut...meyy...meyy...sedeynya aku...hb aku tk ada...

lepas makan ubat...aku gagah jugak...sapu sampah...vacuum carpet..mop lantai...basuh baju....semata2 nak kasik kebah...pastu baru ada selera nak makan...habislaa sepinggan nasik...

lepas tu mmg berpeluh...tetiba aku rasa lain mcm...aku baring...then...badan aku dah gigil...tangan aku pucat lesi...aku nak pitam..nak muntah...then aku gi bilik air...smpi terlelap aku...pastu si kecik tu kejutkan aku...mey...mey...

aku dah tak berpijak di bumi nyata....aku rasa gelap mata...tp smpt aku sms kak ju n hb bgtau aku dah rasa cam nak mati...then kak ju call...aku tak dpt jwb...yg aku ingat...aku sempat bukak pintu depan...lepas tu dpn pintu jugak aku rebah....

kesian anis...aku rasa anis berkali2 dia kejutkan aku...last2 aku sedar...tp aku tak boleh bukak mata...berat mata...sakit kepala..sampailaa kak ju dtg....urut aku...picit2 aku...

adeh....tak terbalas jasa kak ju...dkt pukul 7 hb aku sampai...aku rasa dia speed tu...coz kol 4 masih kat BP...

emmm...kenang2 balik...aku rasa aku gastrik...tak makan..perut sebu...aku kalau gastrik tend to pitam...pas isyak gi klinik balik....amik MC...

aku rasa sakit aku nih...bercampo aduk...stress....aku nak email bos....aku nak cuti seminggu....aku nak restkan kepala otak aku nih....

5 ulasan:

Ina Hashim berkata...

siannya nuds...isk..kalo dah ada gastrik,mmg kene jaga makan betul2...bahaya tu kalo dah sampai pitam...take care ya

ummicaca berkata...

jaga diri baik2 nud... sian kat hang, sian kat anis...sib baik kak ju cepat sampai....

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie berkata...

my god...
nasib baik anak you cerdik dia pun concern pasal you.
jaga diri ya...
saya yg tumpang baca ni plak yg rasa suspen...

ceni therebeq berkata...

Nud, jaga diri baik-baik nooo...rehatla cukup-cukup

Mama Mya berkata...

sowi nadia lama x jengah ke sini.. sowi sangat2 sampai awak sakit saya x tau..

saya harap awak cepat sembuh.. dan tuk anis saya doakan dia cepat sembuh.. hope dia x de apa2 n boleh kuar spital.. semoga nadia n asben tabah yer..