Ahad, 22 Februari 2009

TAILOR OH TAILOR

hehehe....masa kat melaka tu kan...kedai gulatis kat dataran pahlawan tu memanggil2 laaa...nak tak nak...aku kena terjah...sbb aku nak carik kain yg eksklusif sket laaaaa..iskk iskk...sbb dah ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sgt kata aku nih cam org tua...blom tua dah pakai warna org tua...

pada sesapa yg bg comment kat aku tu...aku TAK PERNAH MARAH....aku ucapkan timer kasih lagik ada...sbb kdg2 kita nih mana nampak diri kita kan...esp kak mask..hehehe muahhhss kat kak mask...

sekali pn norliza pon tego fesyen bj aku...hahahahahahahahahahahaha....aku sengih jek laaaaa...siap soh aku up kan inci kasut aku...well..aku leh pakai 1 1/2 inc aja paling tinggi....sbb aku nih ada low back pain...

hahaha...aku beli 4 pasang kain kat gulatis...2 pasang kain washable chiffon...pastu crepe ke apa ntah...pastu viscose selai...kat jakel kain yg sama 65....kesemua corak kain aku beli tu....si yam n pn norliza yg rekemen...heheheheheh....tq...tq..

emmm...aku nak beli a few lagik silk kat jakel...tp kena ajak aida osman...sbb dia nih VVIP...leh dpt best price ooo...

kang aku upload gambo ekk....mmg contrast dr warna2 natural yg aku selalu pakai...

so...total2 kain yg belum dijahit...meh aku list kan...

viscose - 2 pasang
japanese cotton - 1 pasang
batik lukis - 2 pasang
chiffon - 2 pasang
crepe - 1 pasang
baju kain batik/pelekat - 2 pasang...

TOTAL: 10 pasang.......so masalah aku skrg....aku nak carik tailor....ena old town tu lambat..maknya old town aku dah banned....si jun dah letak jawatan....

SAPA2 YG TAHU TAILOR YG BUAT BAJU SEDAP....SILA BAGITAU AKU OK....aku nak try jahit dulu yaaaaa kain yg murah...

aku mmg kena kasik yg betul2 sedap pakai...aku tak mo pisang berbuah 6 kali....ada 3-4 helai baju aku...silk n batik...aku tak leh pakai...tak sedap...tu maknya old town tu...nyampah betul...

4 ulasan:

}‹üäçìßüñgê & þêñgüìñ berkata...

Aku suka tempah baju kat medan mara...Nama kedai Yusnor...mahal skit tapi jahitan memang best n cantik...cubalah

maskjask berkata...

nudd.... aku dulu kena komen baju cam budak2 tadika kayyy...lagi dalam tikaman! Adusss...err by the way mak nya yang asah gunting (tapi tidak mampu mengunting b*** *****k)tu dah kena ban lah kiranya?? wakakaakaaa.. masih ku ingat akti maknya itu mengukur baju! sungguh menakjubkan pemandangannya!! hehehee

ceni therebeq berkata...

wahhh... bangga cheq, kwn cheq skrg dah ada perunding imej le plak... sat gi dah tau dah kalu nampak nud pakai baju bukan color2 biasa tu, maknanya color dari perunding imej la tuuu...cepat la siap baju tu, tak sbr cheq nak tengok air tangan perunding baru tuu...

Selly & Buke berkata...

huhu..kak mask saya pun pernah kena gak tegur pasal naju nie..

nad, aku suka yang ena kat PJ old town tu tapi lama sgt... adik ipar aku pun selalu tempah kat medan MARA..