Ahad, 14 Disember 2008

SEMUA KERANA BELON

smlm lepas zohor..kami gi plaza alam sentral....pertama kali...almaklumlaaa aku rasa shah alam tu mcm pekan cowboy jek...even taraf bandaraya...cam padat ngan romah...org yg kaki soping cam aku tak sesuwei dok situ...huhuhuu jgn marah ahh org SA...

alam sentral nih tak ramai sgt org...adalaa artis buat show budak2 AF yg tak berapa nak glamer tu...sungguhh aku lupa bwk kamera...kelam kabut smlm pasal lapar sgt masa nak kluar tu...

aku gi sini pasal itu encik azmi nak carik lampu ala2 keinggerisan kat ROMANTIKA tu...branch dia kat PJ tak byk choice sgt...so we manage to choose 3 lamps...sebey ajalaaa..belinya idok...tunggu kaya dulu baru beli...bila tu??? huhuhuhuhuhu

so lepas ronda2...kami pon baliklaaa...masa kat situ anis dpt belon sbj...org bagi sbb dia beria nak org tu punya...belon pameran...

memandangkan anis tak tido seharian...aku assume anis akan tido dlm kereta...tp sangkaan aku meleset...dia nak pegang aja belon..walhal belon tu mengganggu pemandangan aku n juga side mirror....so kenalaaa marah...apalagi terus merajuk meraung2...

nak marah tak guna...kang lagik meraung....ckp lembut pon tak makan saman...ayah dia bwk kereta pon tak senang...bayangkannn dari SA nak ke puchong meraung sekuat hati...bila dah sampai puchong....aku pulak drive...tukar ngan ayah dia....ayah dia pujuk2...makanlaa saman kejap....pastu kalau terusik belon tu...meraung lagik...

dah laa hujan...aku bwk kereta mcm penyamun kena kejar ngan polis...main cilok2 aja...aku tawakkal aja...demi nak cepat sampai umah....so dah sampai umah...masukkan dia dlm buai....meraung lagik sekuat hati...bagi susu tak nak...semua tak nak...sbbnya terpisah ngan belon dia...

masuk bilik...bukak 611...minum susu panas...sambil pegang belon....tak tido jugak...lepas maghrib baru tido...itu pon sejam aja....lepas isyak terjaga...pukul 11 baru tido balik...

mandi, makan, tido semua pegang belon....sabo jek laaa akuuuuuuuuuuuuuuuuu......dah kena manderem ngan belon...mujur belon....kalau dia nak menan semlm...tak ke haru???

6 ulasan:

ajasuakeem berkata...

Nad, saje round2 sini. Anis rasa belon tuh soothing kot... Aku x suka jugak kalau bebudak nih bwk belon naik keta. rimassss.. pastu kalau dpt belon, then pecah. Uda kena lak beli sepeket kat kedai. Udahnyer jd bykkkk belon..huhuu

}‹üäçìßüñgê & þêñgüìñ berkata...

pc fair semalam danish dapat belon tapi baru main kejap dah meletup, serius aku kesian tengok dia, bila dia nampak papa dia tunjuk belon dia dah pecah...sedih aku...nasib dia tak mintak yg lain...

adha berkata...

nud.. sabo jek la.. mujur nk belon, kalau mintak adik,lg haru... hahahahah

Mama Mya berkata...

lawak jek baca komen adha.. minta adik hehehe.. beli belon manyak2 pastu main sama2 mummy yer anis hehehe

Kherun berkata...

Nad, anak2 akak pun pantang nampak belon... yg ayahnya pun plg tak suka bw masuk belon dlm keta...

mama mya berkata...

anis ooo anis windu laaa mananye gambo terbaru.. hehehe