Jumaat, 15 Ogos 2008

DAH PANDAI DENGAR KATA

selalu pepagi...ayah akan salin pampers..pampers kotor tu mommylaa tukang masuk dlm diapers bin...tp smlm lupa...balik petang dok tercongok jek atas katil....pastu anis amik...mommy ingat anis nak main2 koyak2...tp dia amik...nonong jek jln kluar...mommy tgk aja...rupanya dia nak masukkan dlm diapers bin tu...siap bukak tudung bin..masukkan...

so mommy n ayah kenalaa bagik reward...dgn menepuk tgn sekuat hati...kagum sekejap....nak kata mommy ajar..erkk bila masa plak..mesti umi yg ajar...

alhamdulillah...tak pe laaa...biarlaa dia kena marah ngan umi...janjik tau disiplin..nak2 pasal kebersihan...

teringat kat yana.. anak kak ita....kalau dgn kak misha (mak sedara dia) sgt disiplin...tp ngan mak sendiri..punya pemaleh...aku eran tul...dia buleh tune sikap dia sekelip mata bila dok ngan mak misha...mungkin takut kan...tu yg jd disiplin..tp aku tak mau laaa anis jd cam tu...terpaksa buat kerana takut....

teringat2 miss jam...byk parenting tips dia bagi...dah byk gak dah apply...3 kiss before bed....3 kiss after bed....be good girl..smart girl and considerate girl....

aminnn

2 ulasan:

Mama Mya berkata...

wah anis semakin pandai.. meh mama mya nak kiss sikit.. dah becar dah anak kita nie nadia.. yer lah dok nengok anis sedari lahir lagik..

re = cik mya memang kat nursery ada masa depa main macak2 wat bulatan n main macak2.. pastu kalau lepas bukak diapers masing2 akan buang sendiri dalam tong sampah.. kalau dah abis hisap susu, botol susu mesti masukkan kedalam baldi sebelum mama nursery angkut cuci hiks.. tue yg kengkadang kat umah dia dok kutip sampah n pi buang kat tong sampah..

Mama Mya berkata...

re = just save gambar (award) kat computer ke kalau nak senang n browse cam biasa kat blog kita.. yg lain tue just copy n paste jek.. cuma tukar link org jek