Jumaat, 30 Mei 2008

ANIS REJECT SUSU STEP 3

hari nih....anis dok le ngan umi...mommy have to send u there...kang aku sebok pegang sudip dia pon sebok gakkk...adoiii...ketung ketang...tunggang langgang dapur den...kreatip...nama pon anak2 tgh membesar...jgn ditegah...tu the way they learn about their environment....

well...anis dah kena tukar susu step 3..kan best susu masyuk cam koci, nieja, kak mieja, cie, limo...tak der susah no memikir susu anak....emmm..tak po....rezeki next baby....cuba lagik full bf...ahhh nih masalah besar aku....anis reject semua susu step 3...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaa....dia mogok susu..kalau bagi botol...dia rasa sket...terus dia buang botol...dia leh tau...susu dah lain...mmg laa nak introduce susu baru...tak leh mengejut..kena selang seli..atau once a day susu baru....tapi dia mmg tak mo laa susu....anis nih kalau kuat makan aku tak heran..makan nasik 2 suap....pastu luah...sayur ke abih diluahnya...ngan kata lain...tak kuat makan cam mommy ahh..kekekke...

soooo susulaa pengganti makanan dia...tapi semua susu dia reject...mommy dah rasa pon anisnyer susu..mmg tak sedap...tak semanis before....cair jek...tak sedap ahh...

nih dok ada 2 pek besar Dutch Lady Vanilla (kuat sungguh bau vanilla)...Dutch Lady Madu....semuanya baru usik 4 oz....sapa dtg umah aku sok...aku sedekah jek laaa....well anis minum mamex...bila step 3 dia akan jadik Mamil....tu laa susu utama dia...DL tu minum pagi....Mamil the rest sampai malam...tapi Mamil pon dia reject...

sudahnya semalam....mommy kena beli susu DL Langkah 2 gak...tgk2...minum sebotol 4 oz...habis...sampai mtk lagik....

mommy dah bingung.....

3 ulasan:

Mama Mya berkata...

salam.. anis reject susu emmmh cik mya dia reject gak susu snow tuk 1year to 3 year (susu snow) tapi ngan daku jek lah ngada2 tapi kat nursery ok lak..

nadia dah x sabor dah nak pi umah awak rasanya cam esok (sabtu) nak terus berkampung kat umah awak je kekeke x sabo nak jumpa anis.. inyaallah mya n co akan mendarat kat sana..

cienoet berkata...

huwwwaaaa...susu aku mcm ni lah nuds...kalo nko kata masyuk...aku doakan masyuk lah..Amiinn..
hakikatnya....kais pagi, makan pagi...itulah rutin aku.

apa2 pun alhamdulillah...

nuds, hari ahad ni aku keje..akan aku usahakan pi umah hang nooo...

mommy anis berkata...

mama mya....ahhh...meh laa berkampung...leh tolong masak...mama mya kan kata nak asah skill memasak...kekekekek....

cie...hang nih...kais pagi makan pagi tu kira untung apa....dari aku...dok berkais tak dapat2 nih...kekeke...alhamdulillah...