Rabu, 27 Mei 2009

CLOTH DIAPERS


benda alah nih dah lama aku ushaa....masa anis dlm perut lagik...tp masa tu mahal gilos....so terbantut hasrat aku...

now dah murah....tp anis dah 2 thn...tak lama lagik dah tak pakai diapers dah...wajar ke aku membeli...

kalau aku ada rejeki dpt anak lagik...confirm aku beli laaa....

kwn2 aku pon byk dah niaga CD nih..so korang punya pendapat cemana ek...kak ina..nieja...any idea kaaa????

7 ulasan:

Nieza Ishak berkata...

nud,

aku fully CD utk zulaikha .. iyaaaa .. aku sokong guna CD, manyak jimat utk org yang anak rapat cam aku ...

tak lugi laaaa ....

Selly & Buke berkata...

NUD, jiran depan umah aku pun pakai CD nie gak... dia ada gak suggest kat aku member sebelah umah.. Tapi aku nie jenis maleh.. pakai dypers pakai buang pun aku rasa tak larat jer ngan keje2 umah, nak pulak aku pakai CD untuk aisya... mesti takleh aku! so, tak sesuai untuk yg maleh macam aku nie..huhu... bergantung pada org la sebenarnya nud..

Idida Aziz berkata...

ida pon dh guna cd
tp lom fully lg..beli ngn koci n nieza
mmg best sbb leh jimat duit
tp kalu tak rajin mmg byk alasan la...psl nk kene basuhkn..
nk2 kalu bf moms lak nk kene uruskan susu lg...
keseluruhannya BEST

Ina Hashim berkata...

Emm Nuds...bende nih mmg atas kita la..macam la azam kita nak breastfeed baby kita lps lahir dulu..ada org opt utk terus bagi FM...tapi kita teruskan dgn breastfeed...pikirlah mana yg terbaik untuk anak2 kita...akak pon xnak la beriya pulak promot,karang dikata jual produk lak hihi...tapi,mmg byk kelebihan+kebaikannya pada baby & poket mommy :)

adha berkata...

nuds..

aku pun da fully cd kan anis.. hik3.. ok.. jimatttt... ngeh2...

** tak sangka bday anis selang 2 hari ngan hamiza.. kalau arwah masih ada mesti da beso cam anis...

ajasuakeem berkata...

Nad, ko nk aku berkata benar ke? nak aku tipu ko?

wakakakak...ape lah punyer 'mukadimah'...

Hmm..ko boleh cuba bg Anis pakai CD. But cuba dulu 2-3 kali. Aku nyer pengalaman, masa aku mula bg Rayyan pakai CD, Rayyan dh 7 bulan, And azalea 2 tahun 2-3 bulan (lebih kurang la...aku bab2 math nih lemah ko tau.... Dia tak mo pakai ...dia pelik, nape rasa cam lain kot...huhuuu

Tapi cam Rayyan baru 6-7 bulan masa tuh. so mmg x de hal la. Yang azalea nih curious giler. Aduh, siap bukak main lagi, sebab budak dah bijak kan.

Tapi maybe la lain budak, lain reaksi nyer. Cuma kalau possible and Anis mudah paham arahan ko. Sebenarnyer umur 2 tahun ke atas, ko boleh gunakan CD tuh utk ajar Anis, potty train. Dina n Azalea was potty trained at 2 YO..on off.. (off kalau mama n papa sgt malas..wakakkaka). Caranyer, CD nih kan akan rasa basah skit kalau 2-3 kali kencing sebab budak 2 tahun ke atas biasa kencing manyak.. so ko kena rajin tukar. Atau ko bg pakai CD n sentiasa tanyer, nk wee wee tak? so bukak CD bg wee wee. Lama2 dia akan anggap CD tuh mcm spender jek. Nak kencing kena bukak. Kalau tak nanti wet---tak besh.

Sekian, dr akuu yang suka buat blog org cam porem

Muahahahhahaha

Suhaiza Sa'at berkata...

salam kenal (bloghopping dari blog aida)

sebenarnya atas kita gak sbb kita yg kena uruskan CD tu kan. Rajin ke malas ke, bergantung pada kita.

Tapi CD ni mmg trend sekarang. Paling murah dalam rm30 mcm tu... kalau rajin tengok kat supermarket, bahagian Baby, mesti jumpa CD ni brand Anakku, Pureen.. rege dalam belas2 je.

Untuk baby bfeed sesuai kot ek sbb tak banyak kencing. My doter 5 bln. Akan dia 2 thn 4 bln...

Saya pun tengah nak pk2 gak ni, nak guna ke tak utk bb sy... tp sebab pk nak kena basuh... tambah tahap kemalasan lagi.. huhu alamat terbantutlah. heheh

sori, terpanjang plak.

rajin2, singgah blog sy di:
- personal: http://ummiaidi.blogspot.com
- onlineshop (kek lapis, JDM, pes hj manan, brg2 DCL):
http://aishoppe.blogspot.com

Terima kasih,
Ai
(sori nyampukss)