Rabu, 11 Mac 2009

RASA NAK TERAJANG ORANG JEK

aku rasa dah berbulan2 aku tak buat kerja hakiki....sbbnya aku dok bz buat KERJA YG DIARAHKAN DARI MASA KE SEMASA...

so aku ada a few back log...need to be done...tp aku mmmmggggg tak sempat nak buat...kerja org yg cuti bersalin pon aku kena buat...helloooo...aku cuti bersalin 2 1/2 bulan....TAK ADA SAPA YG TOLONG HOKEYYYY....belakang bila aku bagi alasan aku cuti bersalin...BOS TAK BOLEH ACCEPT....apa nih!!!!!!!!! nak je aku menjerittttt....aku kena buat...w/o any cent....fisabilillah...

so bila org lain cuti bersalin....sesenang jek aku disuruh buat....tu backlog lagik..belakang aku kena maki ngan client....kena maki hokey...aku ulang....kena maki...kenapa aku yg kena...kenapa bukan org itu....kenapa...kenapa!!!!!!!

pagi2 tadi....aku dah hadap bos.....bom atom aku kena...dah hancur luluh aku...

tadi sumi call aku...dia suruh get ready...esok bos nak tambah nuklear power kat aku....aku terima jek laaaa....

kena tembak kiri kanan depan belakang...ini jugaklaaa yg buat business plan, yg buat SKT SJK, SKT Bahagian, laporan tahunan, budget bahagian, buku VOT...muka ini...tangan ini...kepala hotak ini....

belum lagik kronologi yg bodoh lagik bangang tu!!!!

bila aku nak buat kerja hakiki...bila!!! bila!!! oh tidakkkk.....

aku dah nak nangis...jam dah pukul 11.45 mlm...anis n ayah dah tido...kat blog jek laa tempat luahan perasaan aku...

aku ada 2-3 paper perlu disiapkan...aku mesti siap...mesti sbb aku tahu bos anytime akan tambah nuklear power dia....

huhuuhuuhuhuhuhuhuhu.......................................................................................................................

9 ulasan:

Nieza Ishak berkata...

Sabar nuds .. sian kooo.
Ini lah adat kalo makan gaji...


Sabar bebenyak yerk.

cie berkata...

sabar lah nuds... redha je. InsyaAllah ada balasan baik untuk itu. kalau tak suka, cuba nko voice out kat boss..

Don & Nor berkata...

kesian kat akak...tp sy yakin akak boleh hadapi ni semua...
InsyaAllah kak...

Idida Aziz berkata...

sian ko nuds...dh ler xdpt pepe...sabar jer la...kita ni kan berpegang pada "SAYA YANG MENURUT PERINTAH" benci btl moto tuh

Selly & Buke berkata...

Huhu... sabar nud.. aku paham. aku dah melalui zaman bos ko tu. bila kita dah berambus dr unit dia baru ler nak baik2 cakap.. huh!! menyampah tul bila kukenang..huhu

ajasuakeem berkata...

nuds, sabar ya...dunia mmg x pernah adil. insyaAllah kebaikan akan dibalas kebaikan..

impianku berkata...

Salam Boss...
kami semua faham akan pengorbanan boss tu..kami tahu apa yang bos telah wat tok unit kita...
buat derk jer...mmg dia dah mcm tu..

impianku berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Kherun berkata...

uihhh nad... den lak nak ngomen... sape nyer catatan la yg nad padam tuh??