Khamis, 31 Julai 2008

ANIS TAK SIHAT

sejak dah berumur setahun nih...anis selalu tak sihat...dah 2 kali demam...even demam dia cuma semalaman aja...tapi hati mommy tetap tak keruan...

nih dah 2 hari cirit birit...pikirkan pasal susu....sampel susu byk sangat kat umah..so try laa kasik one of the sample...seems like anis mmg suka...tp selang2 ngan susu lama...umi ckp..senin anis berak....smlm berak2 lagik....sampai montot melecet yg amat....meraung2 kalau kencing...mestilaa pedih...cemana anis meraung...camtulaa jugak air mata mommy menitik...sedey sgt tgk anis meraung kesakitan...mommy buh krim nappy rash....usap2 bdn...within 5 minute anis dah boleh gelak2...melompat2....berlari sana sini...emmmm anak bertuah....so pk pagi esok laa pergi klinik....

masa ayah salin pampers tadik....montot anis dah baik...cuma tang bunga dia aja ada merah2 sbb mommy tak sapu plak krim..so mmg kena g klinik gak pagi nih....sampai jek klinik pagi tadi klinik vijay 24 jam kat Taman Kinrara....dr tak ada...masuk kol 8.30...apa kekdahnya kata 24 jam tapi doktor tak ada...so hari ni mommylaa bawak kereta g opis...kalau anis cirit birit lagik...mommy terus gi UH laa camni....takut plak dehydration...

even anis tu kena CB....susu minum banyak...makan banyak...anis tak suka nasik...dia suka roti...anak mat saleh nih...kalau makan nasik...1 sudu besar tu dah kira byk dah...pastu geleng2 kepala tak berenti....ce kasik roti...jam tu gak ngap...

umi ckp...semalam anis melepek aja....najis warna hitam...dah malam baru umi bg tau...kalau awal2 bagitau...jam tu gak mommy terjah klinik...actually nih kali ketiga anis kena CB...CB dia cuma 3 hari aja...esoknya mesti nak pandai...tok umi ckp...sesetengah budak nak peringan badan cam tu....apa anis nak pandai ekk....nak bercakap laa kot....mulut pun dah riuh...panggil abang, ibuu, papa, shin (kucing), bird....alahaii anak mommy cayang mucuk masyam nih...

3 ulasan:

adha berkata...

alahai mesti lembik kalau kena cirit birit nih.. org tua jek leh lepak apa lagi budak2...

Tanpa Nama berkata...

salam

nud, sesetengah bebudak ni memang gitu la kalau beralih tahun..susu yang dulu ok boleh tetiba jadik tak ngam lak..anyway rujuk dr. ok..adios

k.mask

Mama Mya berkata...

alahai ciannye anis kena cirit birit.. selalu cam tue ler org kata nak pandai.. hope anis cepat sembuh n tuk mummynye sabor yer..